Het Stadslandgoed


Natuurcamping de Kemphaan ligt op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere-Hout. Op Stadslandgoed de Kemphaan kun je allerlei leuke en avontuurlijke activiteiten ondernemen. 
Van klimbos, pannenkoekenhuis, dierentuin tot brouwerij; vertier voor jong & oud en dat dus allemaal gewoon om de hoek! Hieronder vind je een overzicht van een aantal van de belevenissen op Stadslandgoed de Kemphaan;

Er zijn maarliefst dertien heel verschillende bedrijven gevestigd, allemaal op loopafstand.

Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan
Pannenkoeken & plezier

Temidden van het Stadslandgoed staat het Pannenkoekenhuis; met een pretfontijn en een écht doolhof voor de deur plus uniek uitzicht vanaf het terras op de apeneilanden van Stichting AAP! is een bezoekje brengen aan deze toffe locatie alleen al een feestje! Er is zowel binnen als buiten een speelhoek voor de kids. Natuurlijk worden er naast pannenkoeken ook een boel andere lekkere dingen geserveerd als een burger, sandwich & salade. Een (kinder)partijtje geven of een vergadering organiseren kan hier ook; het pand is de perfecte uitvalsbasis voor allerlei evenementen en festiviteiten!
Maar liefst 6 dagen per week open van 10.00 – 20.00 uur!

 

Klimbos Fun Forest
Fun Forest: een stoer uitje!

Klimparcoursen.Fun Forest Fun Forest Almere heeft 5 verschillende parcoursen, waaronder één speciaal parcours waar kinderen zelfstandig in mogen klimmen: het Monkey Trail parcours (vanaf 120 cm). De reguliere parcoursen (2 t/m 5) van het klimpark verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad. Kinderen mogen hier vanaf minimaal 130 cm in klimmen. In parcours 4 & 5 hebben kinderen onder de 150 cm een volwassen begeleider nodig die met hen mee klimt. De begeleidingsnorm hierbij is 2 kinderen bij 1 volwassene. Let op: alle parcoursen hebben een minimale lengtenorm.
Je kunt jouw toegangskaartjes met korting kopen!

 

Dierenpark Almere Jungle

Almere Jungle: een dagje weg voor het hele gezin!

Dagje Dierenpark. Almere Jungle is niet zomaar een dierenpark! Maak een reis langs de vijf werelddelen waarin zowel dier als plant samen komen. Neem een kijkje bij de wasberen of kom oog in oog te staan met een stokstaartje. Beklim het geuren pad en voer zelf de schildpadden! Onze dieren zijn afkomstig uit de opvang. Dit betekent dat de vorige eigenaren de dieren niet meer willen of kunnen houden of dat de dieren uit een benaderde situatie bevrijd zijn. In ieder werelddeel krijg je ook een glimp te zien van de uiteenlopende flora met bijbehorende educatie.
Steun de opvang van dieren én zinvolle dagbesteding met een bezoek!.

 

Stichting AAP Almere

Stichting AAP! zet zich in voor een betere toekomst.

Stichting AAP Almere is hét opvangcentrum in Nederland voor apen en andere exotische zoogdieren die zijn gered. Om deze dieren een beter leven te bieden, worden ze opgevangen in verschillende complexen bij Stichting AAP waar ze eerst weer dier leren zijn en daarna worden samengevoegd met soortgenoten om zo te worden klaargestoomd voor herplaatsing in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, veelal in dierentuinen. Stichting AAP is niet vrij te bezoeken, maar bij De Kemphaan kan je op een aantal plekken wel de aapjes van dichtbij bekijken.
Zet je ook in voor een betere toekomst. Kijk op de website hoe jij kunt helpen!

 

Buitencentrum Almeerderhout

Staatsbosbeheer; het informatie- en bezoekerscentrum.

Het Buitencentrum is hét startpunt van een heerlijke wandeling in de bossen van Almeerderhout. Het is onderdeel van De Kemphaan en ligt in het hart van het natuurgebied Stadsbossen Almere. Het bestaat vrijwel alleen uit loofbomen. Dit is erg zeldzaam voor een bosgebied in Nederland. De lianen van de wilde clematis geven een oerwoud gevoel aan het bos. Het bos bestaat zelf ook weer uit verschillende bossen; het Waterlandsebos, het Cirkelbos en het Kathedralenbos. Ieder bos heeft zijn unieke eigenschappen. Er liggen in en om deze bossen zelfs vijf scheepswrakken!
Ga te voet met de boswachter mee of stap in de Beverbus!

 

Stadsboerderij Almere
Breng een bezoek aan de Boerenmarkt of kom bij de koeien in de potstallen kijken!

De Stadsboerderij van Almere niet zomaar een boederij, maar een biologisch-dynamisch bedrijf met akkerbouw, vlees vee een heeft daarnaast een publieksfunctie. De Stadsboerderij heeft twee erven. Het oudste erf ligt sinds 1996 op stadslandgoed De Kemphaan, in 2018 kwam daar het erf Vliervelden in Oosterwold bij. Elke zaterdagochtend is er Boerenmarkt op het erf aan het Kemphaanpad met biologische producten van de Stadsboerderij en van andere ondernemers. Op Vliervelden is de Odin boerderijwinkel dagelijks geopend (behalve op zondagen).
Een praatje te maken met de stadsboer en het vlees van de eigen koeien te kopen.

 

Stad en Natuur Almere

Recreatie, educatie en actief meedoen staan centraal!

Het doel van de stichting Stad & Natuur Almere is om de bezoeker dichter bij de natuur te brengen. Stad & Natuur organiseert het hele jaar door bijna elk weekend allerlei activiteiten en evenementen op locaties door heel Almere, waarvan een groot deel op de Kemphaan. Dit kunnen toffe workshops als appelmoes maken van eigen geplukte appels zijn, maar ook speurtochten in de vakanties, en evenementen als de Nacht van de Nacht en het Zomerfestival. Stad & Natuur laat Almeerders, jong en oud, de natuur in en rondom Almere beleven.
Doel is het verbinden van stad en natuur met elkaar, mensen naar buiten krijgen!

 

Bosrestaurant Buitengewoon Lekker

Biologisch & Fairtrade

Een gezellig bosrestaurant in het hartje van Almeerder Hout.  Waar mogelijk wordt voor al onze maaltijden gebruik gemaakt van streekgebonden (lokale) producten. Onze producten zijn zoveel mogelijk biologisch en waar mogelijk fairtrade. Leuk dagje uit en een hapje eten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij Buitengewoon Lekker kun je naast een kop koffie ook terecht voor een koffietafel, High Tea, kinder high tea, high wine, baby shower, kinderfeestje, etcetera. Schuif na een lange wandeling gezellig aan bij de openhaard! Woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur open.
Ruim terras met uitzicht op het Zuiderzee speelbos!