Mountainbike route


Mountainbikeroute Kemphaan

Vrijwel direct aangrenzend aan Camping Almere ligt deze spiksplinternieuwe, uitdagende route. Neem je MTB vooral mee tijdens het kamperen! De route is overwegend vlak, maar er zijn diverse kombochten, jumps, een korte pumptrack en een paar kunstmatige heuvels en obstakels in de route aangebracht. De route heeft grofweg 5 kilometer pure singeltrails, afgewisseld door twee stroken van ongeveer 500 meter verharde weg. Door gebruik te maken van een betongranulaat-verharding over de volledige lengte van de trails, is deze route ook bij minder goed weer prima te rijden.

Uniek aan deze route is dat er een officieel trailcenter direct aan de route is gevestigd dat dienstdoet als startpunt, waar ook vignetten worden verkocht, een fiets afspuitplek, klein reparatiemateriaal met fietspomp en kleedvoorzieningen en toiletten voorhanden zijn.

Deze mountainbikeroute is één van de weinige volledig verharde routes in Nederland!

De route Kemphaan is halverwege met een korte verbindingsroute via de Groenlingweg verbonden met de mountainbikeroute Giant/Liv Braambergen (vignet verplicht). De ingang ligt aan de Groenlingweg. Verder zijn er vanaf de hoofdroute verbindingsroutes uitgepijld naar de mountainbikeroute Kotterbos in Almere-Buiten, het MTB Skills Park (MTB-oefenpark aan de noordzijde van de stad op het Fanny Blankers Koen sportpark) en de mountainbikeroute Almere-Kromslootpark.

Niveau: gemiddeld